OverPolpette

Polpette betekent letterlijk ‘gehaktballetjes’ en is vernoemd naar de gehaktballetjes in tomatensaus uit de Italiaanse keuken. Een heerlijk traditioneel gerecht dat de warme gedachte aan thuis oproept. Bij ons krijg je het knusse en romantische gevoel van een kleinschalig restaurant, met goed eten en persoonlijke aandacht. Wij koken met verse ingredi├źnten en steken pure Italiaanse smaken in een modern jasje.

Overde Chef

Mijn naam is Morena Abbatangelo. Als klein meisje stond ik tijdens het koken al naast mijn Italiaanse moeder op een krukje aan het aanrecht. Hier is bij mij de passie voor koken ontstaan. Op mijn 14e begon ik in de horeca als afwashulp en sindsdien heb ik de horeca nooit meer losgelaten. 


Inmiddels heb ik jarenlang in de horeca gewerkt, onder andere als chef-kok en restaurantmanager van een drukbezocht restaurant in Utrecht. Mijn ultieme droom om zelf een Italiaans restaurant te beginnen is echter nooit weggegaan. Met de opening van Polpette is het moment gekomen dat ik mijn droom eindelijk kan waarmaken. Ik kan dan ook niet wachten om je te mogen verwelkomen in mijn restaurant!

HetRestaurant

Polpette is een kleinschalig restaurant met een huiselijke en moderne sfeer. Wij bieden plaats aan circa 30 personen in het restaurant en hebben tevens een klein terras. Wij zijn geopend van woensdag t/m zondag voor lunch, borrel en diner.

Wij serveren onder andere diverse antipasti en warme gerechten met het formaat van een tussengerecht. Je kunt ervoor kiezen om diverse gerechten met elkaar te delen, of om gewoon zelf enkele gerechten te proberen. Uiteraard ontbreekt het niet aan heerlijke huisgemaakte dolce en hebben wij bijpassende wijnen, bieren en cocktails.

DeLocatie

Polpette is gevestigd in een hoekpand aan de Croeselaan in hartje Utrecht, vlakbij de Veilinghavenkade in de Dichterswijk. Op loopafstand vind je onder andere het Beatrixtheater, de Jaarbeurs, bioscoop Kinepolis, het hoofdkantoor van de Rabobank en station Utrecht Centraal.

Ben je op zoek naar een smakelijke bijdrage aan een gezellig dagje uit, of zoek je een plek voor een ontspannende lunch of borrel met collega’s? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Polpette | Groenendaalstraat 2, 3521 AD Utrecht